Vacature Juridisch adviseur omgevingsrecht

Juridisch adviseur omgevingsrecht in Sassenheim

Samen met jouw juridische collega’s sta je garant voor de juridische kwaliteit van de processen en besluiten. Ook ben je vraagbaak voor jouw collega’s en geef je gevraagd en ongevraagd advies. Ben jij de Juridisch adviseur die wij zoeken voor de gemeente?


Samen met jouw 3 juridische collega’s geef je juridische ondersteuning aan 11 vergunningverleners Wabo en 5 vergunningverleners APV en Bijzondere wetten. De lijnen in de organisatie en met de bestuurders zijn kort. Je bent in het proces van vergunningverlening verantwoordelijk voor alle voorkomende juridische werkzaamheden. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Adviseren van collega’s op het gebied van omgevingsrecht en de APV;
  • De gemeenten vertegenwoordigen in bezwaar- en (hoger)beroepzaken bij de externe bezwaarschriftencommissie en rechterlijke instanties;
  • Zorgvuldige afwegingen maken tussen wettekst, beoogd doel en het maatschappelijke en politieke draagvlak.


Een dag uit het leven van een juridisch medewerker

Je start bijvoorbeeld je dag met het doornemen van een juridische vraag welke je direct beantwoordt of welke je later gaat beantwoorden, omdat je even de wet erbij moet pakken of jurisprudentie erbij gaat zoeken. Vervolgens ga je aan de slag met je verweerschrift voor een bezwaar gericht tegen een verleende omgevingsvergunning. Voor input spreek je je collega’s.


In de middag woon je een informeel overleg bij met bezwaarmaker, vergunninghouder en een medewerker van APV. Het overleg loopt positief, de bezwaarmakers en/of vergunninghouder gaan nadenken over de besproken oplossing. Je gaat verder met je verweerschrift waarmee je begonnen bent. Tussendoor krijg je een vraag of je even mee wil lezen met een te versturen mail of besluit. Je koppelt dit even terug en je werkdag zit erop.


Deadline sollicitatie: 13 december 2023Functie:Juridisch adviseur omgevingsrecht, Jurist bezwaar & beroep
Startdatum:06-12-2023
Ervaring:Starter
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3500 – 3500
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via nicole.rozeboom@yacht.nl of 06-53366062. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Voorhoutkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de voorhoutkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Voorhout
  2. Juridisch adviseur omgevingsrecht Yacht 06-12-2023

Bekijk ook andere vacatures