Vacature Medewerker PR & Communicatie

Medewerker PR & Communicatie in Leiden

Museum De Lakenhal is op zoek naar een MEDEWERKER PR EN COMMUNICATIE

24 uur, maximaal € 4.244,00 bij 36 uur (schaal 8)


WIE ZIJN WIJ?

Wij zoeken een nieuwe collega voor ons team Marketing & Communicatie met een specialisatie in persvoorlichting en communicatie. We zijn op zoek naar iemand die bijdraagt aan onze ambitie een museum te zijn dat zoveel mogelijk mensen aanspreekt. Museum De Lakenhal wil een plek zijn waar iedereen zich thuis kan voelen. We zijn verbonden met onze stedelijke omgeving én staan midden in de wereld. Als stadsmuseum bouwen we mee aan het open en creatieve karakter van onze omgeving. Daarom maken we tentoonstellingen en een interdisciplinair publieks- en educatieprogramma variërend van oude tot hedendaagse kunst, van geschiedenis tot kunstnijverheid.

WAT GA JIJ DOEN?

Je bent verantwoordelijk voor de persvoorlichting en (interne) communicatie van het programma van het museum en denkt mee over de positionering van onze tentoonstellingen en publieksprogramma's. Je schrijft pers- en nieuwsberichten. Voor mediacontacten ben jij het vanzelfsprekende gezicht van Museum De Lakenhal. Je benadert journalisten, organiseert persbijeenkomsten en begeleidt fotografen en filmploegen op zaal.

DIT KRIJG JIJ

Aanbod voor jou is een professionele en inspirerende werkomgeving die in beweging is, waar ruimte voor initiatief is en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij:

 • Per 1 september 2024 een werkweek van 24 uur en een salaris van maximaal € 4.244,00 (schaal 8) bruto bij een werkweek van 36 uur. De inschaling binnen de schaal is afhankelijk van kennis en ervaring.

 • Een jaarcontract met een intentie tot een vast dienstverband.

 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen. Dit IKB van 17,05% krijg je boven op je salaris.

 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kunt gebruikmaken van een NS Business Card.

 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, boven op de wettelijke 70%-regeling.

 • Opname in het ABP Pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.

 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

Jij weet precies hoe je Museum De Lakenhal op een eigentijdse manier onder de aandacht brengt bij journalisten, bij het publiek en je collega's. Je houdt van kunst, cultuur en musea en weet als geen ander kansen voor redactionele aandacht te benutten. Je bent een schrijftalent, schakelt snel en spreekt graag met mensen over het museum. Je weet de juiste toon te raken voor de beoogde doelgroep in communicatie-uitingen zoals persberichten en nieuwsbrieven. Daarnaast zorg je ervoor dat je collega's op de hoogte zijn van belangrijke nieuwtjes, regelingen en andere leuke en relevante zaken. Je hebt een goed gevoel voor actuele onderwerpen en je weet als eerste wat er speelt - of dat nu gaat om aandacht voor Museum De Lakenhal in de pers, ontwikkelingen in Leiden of in de museale en culturele wereld daarbuiten. Ook ben je stressbestendig, weet je prioriteiten te stellen en heb je een flexibele werkhouding.

Verder vragen wij van jou:

 • Ervaring met persvoorlichting en communicatie, het liefst bij een museum of een pr-bureau.

 • Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 • Je bent goed in het onderhouden en initiëren van mediacontacten op alle niveaus.

 • Je hebt een relevant netwerk.

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau.

ONS TEAM

Het Team Publiek bestaat uit medewerkers publieksprogramma, educatie, relaties en marketing & communicatie. Het team wordt aangestuurd door het Hoofd Publiek. In dit team ben jij verantwoordelijk voor PR en (interne) communicatie. De medewerkers zijn bevlogen en betrokken, zorgen gezamenlijk voor continuïteit en vangen als nodig ook werkzaamheden van collega's op. Je bent dus een teamspeler en werkt veel samen met zowel de collega's van het Team Publiek als met de verschillende tentoonstellingsprojectteams waarbinnen conservatoren, projectleiders en collectie-medewerkers samenwerken.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE

Enthousiast geworden? Graag zien we je sollicitatie (motivatiebrief en CV) uiterlijk woensdag 29 mei tegemoet via deze link . De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdag 4 juni en de tweede ronde op dinsdag 11 juni. Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Natalie Bos, Hoofd Publiek a.i., via . Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met via telefoonnummer . (WhatsApp is uiteraard ook mogelijk.))


Museum De Lakenhal
Oude Singel 32
2312 RA LeidenFunctie:medewerker pr & communicatie
Startdatum:22-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4244 – 4244
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Museum De Lakenhal via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Voorhoutkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de voorhoutkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures voorhout
 2. Medewerker PR & Communicatie Museum De Lakenhal 22-05-2024

Bekijk ook andere vacatures