Vacature Vrijwilliger

Vrijwilliger in Leiderdorp

Vrijwilliger worden in SassemBourg

In SassemBourg wonen 50 bewoners in het midden van de maatschappij, tussen externe huurders en kopers. Dat geeft een gastvrije en gezellige sfeer, die de locatie kenmerkt. Er zijn appartementen voor bewoners die lichamelijke zorg nodig hebben en er zijn drie groepswoningen voor mensen met dementie. SassemBourg ligt op loopafstand van het centrum van Sassenheim.

Bel !

Of mail !

Waarom vrijwilliger worden in SassemBourg?

Zowel in gezamenlijke huiskamers als in de groepswoningen organiseren we verschillende activiteiten voor de bewoners, variërend van met elkaar bewegen, tot samen de krant lezen of een spel doen. Denk daarbij ook aan een sportdag, vieringen of een gezellig samenzijn op een feestdag. Je bouwt echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij lichamelijk en/of geestelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

Wandelvrijwilliger

Bewoners met lichamelijke zorg of met dementie.

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger ga je met de bewoner wandelen in de buurt van het verpleeghuis. Heerlijk in de buitenlucht!

Manicure

Bewoners met lichamelijke zorg.

Datum en tijd in overleg.

Wat ga je doen?

Bij een aantal bewoners die daar prijs op stellen, ga je langs het appartement en geef je een handmassage, maakt de nagels schoon, vijl en lak je de nagels. Materiaal is aanwezig.

Koffieschenker

Bewoners met lichamelijke zorg.

Dinsdag, woensdag, zaterdag of zondag
van 10:00 - 11:15 en van 14:15 tot 15:30 uur

Wat ga je doen?

Met een karretje met koffie/thee door het huis langs de bewonersappartementen, waarbij tijd is voor een vriendelijk woord en extra aandacht.

Huiskamer-vrijwilliger

Bewoners met lichamelijke zorg.

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of zaterdag, tussen 10:00 - 16:30 uur.

Wat ga je doen?

Samen met de huiskamer-medewerker breng je sfeer en gezelligheid in de huiskamer, door o.a. koffie te schenken en verschillende activiteiten aan bewoners te bieden. Je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Je bent in staat om bewoners in de rolstoel op te halen en terug te brengen. Na afloop help je met de afwas en de zaal weer in gereedheid te brengen. Het is ook mogelijk om een dagdeel in de ochtend of middag er te zijn. Bijv. 10:15 tot 13:00 uur, van 13:30 tot 16:00 uur of van 10:00 tot 12:00 uur.

Duofietser

Bewoners met lichamelijke zorg.

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger fietsen ga je eens per week met iemand op pad met de (elektrische) duofiets. Je bepaalt zelf, in overleg met de bewoner, waar de tocht heen gaat. Je fietst niet iedere week met dezelfde bewoner, maar ziet wel regelmatig bekende gezichten.

Gastheer / gastvrouw informatiebalie

Bewoners met lichamelijke zorg

Dinsdag en vrijdag van 12:30 tot 16:00

Wat ga je doen?

Bezoekers van het complex SassemBourg ontvang je en wijs je de weg waar ze moeten zijn.

Spelletjes doen of 1-op-1 aandacht

Bewoners met dementie

Dag in overleg. Van 10:30 - 11:30 of 15:00 - 16:00 uur

Wat ga je doen?

De bewoners van de groepswoning geef je heel persoonlijke aandacht. Je gaat samen een kopje koffie of thee drinken. Je neemt de tijd voor iemands verhaal, biedt een luisterend oor en brengt gezelligheid mee. Je kunt samen een spelletje doen, afgestemd op de bewoner.

Muziekvrijwilliger

Bewoners met lichamelijke zorg of met dementie

Dag en tijd in overleg

Wat ga je doen?

Je gaat langs alle drie de woningen om samen met bewoners wat muziek te maken op kleine muziek instrumenten. Het is prettig als je dit samen met een andere vrijwilliger kunt doen. Gezellig beneden in de grote zaal een middagje muziek maken met elkaar. Het is extra leuk als je zelf ook kan zingen of instrumenten kan bespelen.

Word ook vrijwilliger!

Vul hier het interesseformulier in.

Interesseformulier vrijwilliger

Bezoekadres kantoor

Simon Smitweg 8
Leiderdorp

Zorg nodig?

Bel ons Klant Contact CentrumFunctie:vrijwilliger
Startdatum:22-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met ActiVite via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Voorhoutkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de voorhoutkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures voorhout
  2. Vrijwilliger ActiVite 22-05-2024

Bekijk ook andere vacatures