Vacature Strategisch Inkoper bij Marente (via Brederijn 3.0)

Strategisch Inkoper bij Marente (via Brederijn 3.0) in Voorhout

Voor Marente zoeken we een Strategisch Inkoper (32 - 36 uur)

Ben jij degene die in staat is Inkoop binnen Marente naar een hoger niveau te tillen?

Wat ga je doen?

Als strategisch inkoper ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van alle voorkomende complexe inkooptrajecten binnen Marente, onder andere de contractering van ICT, facilitair, onderhoud en HR. Je zorgt ervoor dat je vroegtijdig betrokken bent bij het inkoopproces. Daarnaast ben je in staat de vertaalslag te maken van de organisatiestrategie naar het (projectmatig) verder professionaliseren van de inkoopfunctie, onder andere door het opstellen van een inkoopbeleid met heldere kaders. Het doel is het samen realiseren van de toegevoegde waarde van Inkoop voor de organisatie als geheel. Hierdoor wordt bijgedragen aan een van de thema’s binnen Marente; namelijk het ontzorgen van de medewerkers in de zorg.  Marente wil ook meer invulling geven aan duurzaam circulair inkopen.

Het inkoopvolume van de organisatie bedraagt circa 25 miljoen (exclusief energiekosten).

Je bent onderdeel van het centrale team Facilitair en Gastvrijheid te Voorhout. Dit team werkt op een pragmatische, optimistische en service gerichte wijze om de gehele organisatie te ondersteunen. Er liggen interessante dossiers, verandering is daar één van. Optimale centrale dienstverlening in een decentrale organisatie.

In deze functie rapporteer je aan de manager Facilitair en Gastvrijheid en heb je een nauwe samenwerking met de locatiemanagers, teamleiders en je collega Inkoper.  Je werkt vanuit kantoor Voorhout maar zal ook regelmatig op locaties aanwezig zijn.

Kerntaken:

 • is verantwoordelijk voor de performance van (de afdeling) inkoop
 • het formuleren van inkoopbeleid in een veranderende organisatie- omgeving
 • het opstellen en uitvoeren van een jaarplan inkoop Marente
 • introduceren en onderhouden van duurzaam/circulair inkopen binnen de organisatie
 • het initiëren, adviseren en ondersteunen bij aanbestedingen
 • het mede beheren van alle materiële contracten (facilitair, zorg gerelateerd, ICT, onderhoud)
 • het onderhouden van de contacten met externe relaties
 • het bewaken van de uitvoering en de resultaten van de contracten
 • relevante externe ontwikkelingen bijhouden
 • is verantwoordelijk voor de resultaten van de Materiaal advies commissie
 • optimale serviceverlening en ondersteuning van het primair proces

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar een echte inkoopexpert die in staat is in Inkoop naar een hoger niveau te brengen. Je bent in staat om op tactisch en strategisch niveau te werken en bent een stevige gesprekspartner, zowel intern als extern. Vanuit jouw expertise en inzicht ben jij in staat om de bedrijfsprocessen verder te optimaliseren.  Je hebt een duidelijke (strategische) visie op inkoop en kunt dit uitdragen binnen de organisatie.

Je bent organisatiesensitief, hebt een hands-on mentaliteit en je bent een verbinder en bouwer.

Wat neem je mee?

 • een afgeronde HBO-opleiding aangevuld met Nevi 1
 • het is een pre als je Nevi 2 hebt, maar het is ook mogelijk om dit via Marente te behalen
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring opgedaan met inkopen van grote contracten
 • ben je zelfstandig en punctueel
 • heb je Marente DNA: samen, optimistisch en ondernemend
 • heb je aantoonbare ervaring opgedaan in organisatieontwikkelingen en - verandering
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • affiniteit met de (ouderen)zorg, als je ervaring hebt binnen een zorgorganisatie is dat een pré.

Meer over de organisatie:

Marente biedt professionele zorgverlening aan de inwoners van regio Leiden & Duin- en Bollenstreek. Van thuiszorg tot verpleeghuiszorg en van revalidatie tot ondersteuning bij dementie. Marente is gastvrij en ondersteunt haar cliënten en mantelzorgers door de inzet van betrokken vrijwilligers en zorgprofessionals. Marente doet dit op hoogstpersoonlijke wijze. Hoogstpersoonlijk in de benadering van cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en als collega's onderling. Daarbij staan oprechte interesse, persoonlijke aandacht en een liefdevolle omgang altijd voorop.
Met ruim 25 wijkteams, 10 woonzorglocaties, diverse dagcentra en een revalidatiecentrum, is Marente altijd dichtbij in de regio.

Marente is ondernemend, werkt samen en is optimistisch. Dit zijn de belangrijkste waarden waar Marente in gelooft, waar ze voor staat en voor de manier waarop Marente werkt. Van verpleegkundige tot zorgadministratie; medewerkers bij Marente nemen hun verantwoordelijkheid. Ze zijn professioneel en cliëntgericht, leren voortdurend en ontwikkelen zich op het eigen vakgebied. Marente vindt het belangrijk om medewerkers en vrijwilligers optimaal te ondersteunen in hun werk voor de cliënt en mantelzorger. Zodat zij zorgeloos en met plezier kunnen werken. Daarom heeft Marente onder andere een gezond financieel beleid, goede opleidingsmogelijkheden, een adequate ICT-structuur, een vitaal personeelsbeleid en stafafdelingen die de zorg ondersteunen.

Meer informatie/procedure:

Marente bied je een verantwoordelijke en zeer afwisselende functie in een prettige werksfeer en een team van enthousiaste collega’s.
De functie wordt marktconform beloond conform de CAO VVT, afhankelijk van je kennis en ervaring.
Naast je salaris bieden zij een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld van 8%, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, onbeperkte studiemogelijkheden via het eigen platform MarenteLeren en gratis lidmaatschap van Marente (korting op wellness, sportschool etc.).

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via 06 13 247225.

Ben je geïnteresseerd en nieuwsgierig? Dan zien we graag jouw reactie zo snel mogelijk tegemoet.

Solliciteren kan door je CV met motivatiebrief via onze website te uploaden door middel van de knop “Reageren” bij deze vacature.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 7 mei a.s. Na deze datum zal je sollicitatie pas officieel in behandeling worden genomen. Op basis van een brieven- en CV-selectie vinden de eerste selectiegesprekken plaats op 14 mei a.s. bij ons bureau. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zullen wij je benaderen. Een vervolgafspraak, gesprekken met de advies- en selectiecommissie staan gepland op 22 mei 2024. 

Omdat deze data kort na elkaar liggen, adviseren wij nu al rekening te houden met deze data in je agenda.Functie:Strategisch inkoper
Startdatum:8-4-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Brederijn 3.0 B.V. via hvanzanten@brederijn.nl of onbekend. Of bezoek hun website http://brederijn.nl/.

Deel de vacature:

Redactie Voorhoutkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de voorhoutkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures voorhout
 2. Strategisch Inkoper bij Marente (via Brederijn 3.0) Brederijn 3.0 B.V. 08-04-2024

Bekijk ook andere vacatures